ΠΟΛΥΦΑΙΝΟΛΕΣ

Οι πολυφαινόλες είναι τα φυσικά αντιοξειδωτικά που χαρίζουν δύναμη και υγεία στον οργανισμό μας.

Μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, έχουν έντονη αντιγηραντική δράση, διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ενισχύουν συνολικά την υγεία μας.

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης μεσογειακής διατροφής χαρίζουν δύναμη στον οργανισμό σας με τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Μέτρηση

Είμαστε περήφανοι! Τα πρώιμης εσοδείας εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδά μας κατέχουν υψηλότατη θέση στην κατάταξη ανάμεσα στα ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα και ανήκουν στην μέγιστη βαθμίδα συγκέντρωσης πολυφαινολών.

Συγκέντρωση και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

70- 250 ppm: Ευχάριστα γλυκιά γεύση και ελαφρύ φρουτώδες άρωμα.

250- 350 ppm: Έντονα φρουτώδες άρωμα με αρκετά πικρή γεύση και πικάντικη επίγευση.

350- 450 ppm: Εντονότατο φρουτώδες άρωμα, αρκετά αλλά ανεκτά πικρή γεύση και έντονα πικάντικη επίγευση.

450 ppm και άνω: Εντονότατο φρουτώδες άρωμα, με πολύ πικρή γεύση και έντονα πικάντικη επίγευση.

Αυτό το  εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να είναι ισορροπημένο όσον τα χαρακτηριστικά του, λόγω της ιδιαίτερης πικράδας του.               

Υγεία

Τα προϊόντα ελιάς και κυρίως το πρώιμης εσοδείας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις πολυφαινόλες όπως η υδροξυτυροσόλη, τυροσόλη, ελαιασίνη , ελαιοευρωπαΐνη, και ελαιοκανθάλη, οι οποίες είναι φυσικά αντιοξειδωτικά και προσφέρουν ασπίδα προστασίας στην υγεία.

Οι ευεργετικές δράσεις των πολυφαινολών συμβάλλουν στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και μαζί με τα μονοακόρεστα λίπη και τις βιταμίνες, βοηθούν τον οργανισμό στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων παθήσεων, παρέχοντας έντονη αντιγηραντική δράση με αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες και βοηθώντας στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες, στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.

Γεύση

Η ελαιοζύμη περιέχει 2-5% φαινολικές ουσίες. Από αυτό, ποσοστό 1-4% g/L φεύγουν με τα φυτικά υγρά κατά την ελαιοποίηση και τέλος ποσοστό 700-900 mg/L(ppm) μένουν στο τελικό προϊόν, ανάλογα βέβαια με την ορθότητα των συνθηκών επεξεργασίας και αποθήκευσης.

Η γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου έχει άμεση σχέση με την περιεκτικότητα  του σε φαινόλες και το χρώμα του κινείται από κίτρινο ως λαμπερό πράσινο ανάλογα τα ποσοστά χλωροφύλλης, δηλαδή ανάλογα πόσο ώριμος ή άγουρος ήταν ο καρπός της ελιάς κατά την παραγωγή. 

Η πικρή γεύση οφείλεται στην φαινολική ένωση ελαιασίνη και η πικάντικη στην ελαιοκανθάλη.

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή.
Μετάβαση στο περιεχόμενο