Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της κλινικοεργαστηριακής δοκιμής-μελέτης MICOIL

Από τον Δεκέμβριο του 2021, το προϊόν MICOIL – ένα φυσικό έλαιο πρώιμης εσοδείας – διατίθεται σε επιλεγμένα φαρμακεία της χώρας καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Yanni’s Olive Grove. Η εταιρεία θα διαθέσει μέρος των κερδών της στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και καθώς και σε τοπικούς συλλόγους για το Alzheimer.

micoil

Η ανακοίνωση της εταιρείας Yanni’s Olive Grove:

“Ανακοινώνουμε την λήξη του πρώτου κύκλου της μελέτης MICOIL, η οποία ήταν η πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο κλινικοεργαστηριακή δοκιμή σε ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή, με χρήση άριστης ποιότητας φυσικού ελαίου προερχόμενο από χυμό άγουρης πράσινης ελιάς της εταιρείας μας.

Βασικοί συντελεστές του έργου ήταν:

  • η «Εταιρεία Νόσου Alzheimerκαι Συναφών Διαταραχών – AlzheimerHellas» με επιστημονική υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Μ. Τσολάκη, σε συνεργασία με
  • το «Τμήμα Βιοχημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα» με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Α. Πανταζάκη,
  • το «Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών» με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ. Π. Μαγιάτη,
  • το «Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία (WOCH)» με υπεύθυνη την Δρ. Ε. Μέλλιου, και
  • η εταιρεία «Yanni’s Olive Grove» από την Χαλκιδική.

Η φιλοσοφία της μελέτης είχε ως βάση την μεσογειακή διατροφή με κύρια προσέγγιση στην ανθρώπινη υγεία.

Προχωρήσαμε με ιδιαίτερα καινοτόμες δράσεις σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα με μοναδικό σκοπό την προσφορά μίας μη φαρμακευτικής και οικονομικής προσέγγισης στους ασθενείς με νόσο Alzheimer.

Σύμφωνα με τηνεπιστημονική υπεύθυνη της έρευνας MICOIL Νευρολόγο, Ψυχίατρο, Θεολόγο, πρώην διευθύντρια της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Πρόεδρο της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών» και Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων καθηγήτρια κ. Μάγδα Τσολάκη, η οποία σχολίασε ότι:

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άλλη μελέτη που να έχει εξετάσει με τόσο λεπτομερή τρόπο τις επιδράσεις του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου σε ηλικιωμένους με Ήπια Νοητική Διαταραχή ως μία πολλά υποσχόμενη λύση για τη νοητική εξασθένηση»

Οι οκτώ (8) δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες της μελέτης αποδεικνύουν τα οφέλη του προϊόντος στην εγκεφαλική λειτουργία. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε έγκριτα παγκόσμια ιατρικά περιοδικά, και μία από τις εργασίες διακρίθηκε στην 5η Διεθνή Ιατρική Ολυμπιάδα 2019 με το δεύτερο βραβείο καινοτομίας.

H υπεύθυνη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η καθηγήτρια κ. Α. Πανταζάκη σχολίασε ότι: «αξιολογώντας συγκεντρωτικά τις μελέτες κατανάλωσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου πρώιμης εσοδείας (MICOIL) από ασθενείς με Ήπια Νοητική Διαταραχή (MCI) καταλήγουμε στην πλειοτροπική και πολυλειτουργική ευεργετική δράση του, μέσω στόχευσής του σε διαφορετικούς μηχανισμούς που προσεγγίσαμε της πολυ-παραγοντικής νόσου Alzheimer.»

Ο δεύτερος κύκλος με επέκταση σε 200 ασθενείς της νέας κλινικοεργαστηριακής δοκιμής MICOIL ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021, και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023. Η ερευνητική ομάδα πλαισιώνεται από του επιστήμονες της «Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimerκαι Συναφών Διαταραχών», του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (AUTH), του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας (ΚΕΔΕΚ), και του Εργαστηρίου Μελέτης Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων.

Τον Δεκέμβριο 2021 παρουσιάστηκε στην ελληνική αγορά το νέο προϊόν της εταιρείας Yanni’s Olive Grove με ονομασία MICOIL το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε επιλεγμένα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας μας με εκπτωτικό κουπόνι μόνο όμως για τα μέλη κάθε τοπικού συλλόγου Alzheimer στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η εταιρεία μας διαθέτει ένα μέρος από τα κέρδη πωλήσεων κάθε προϊόντος MICOIL:

στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών»,
και σε κάθε τοπικό σύλλογο Alzheimer στην Ελλάδα.
Επίσης υποστηρίζει οικονομικά την συνέχιση της έρευνας για την νόσο Alzheimer, διαθέτοντας συγχρόνως ένα μέρος των κερδών από τις παγκόσμιες πωλήσεις του προιόντος στην «Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών».

Η κλινικοεργαστηριακή δοκιμή-μελέτη MICOIL αποτελεί την πιο πολύ-παραγωγική εργασία που έγινε ποτέ παγκοσμίως για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρώιμης εσοδείας (αγουρέλαιο) και είναι τιμή για την εταιρεία μας αλλά και για όλους τους συνεργάτες που έλαβαν μέρος, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, από Έλληνες επιστήμονεςκαι με Ελληνικό προϊόν. ”

Για την εταιρεία
Εύη Ψούνου Προδρόμου

Related Posts

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή.
Μετάβαση στο περιεχόμενο