ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Σύμφωνα με τον ορισμό που αναφέρεται στην Πράσινη Βίβλο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2001), “Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η έννοια σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις ενσωματώνουν σε εθελοντική βάση κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς προβληματισμούς στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις επαφές τους με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη”.

(Πηγή: Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Η εταιρεία μας ως ένας υπεύθυνος “πολίτης” απέναντι στην κοινωνία, αλλά και ως ζωντανό κύτταρο ενός ευρύτερου συνόλου, αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της σε ό,τι αφορά το σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες, την κοινωνία, την ανάπτυξη της επιστήμης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με κάθε πώληση των προϊόντων μας δωρίζουμε ένα μέρος της αξίας τους στους παρακάτω οργανισμούς και κάθε τοπικό επίσημο σύλλογο Alzheimer στην Ελλάδα.

eke_propharco
alzheimer-omospondoia

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών

Η εταιρεία μας υποστηρίζει τους σκοπούς της Ομοσπονδίας σε κάθε επιστημονική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση της, μέσω της Γενικής Διευθύντριας της εταιρείας Ε. Ψούνου, η οποία έχει την τιμή να μετέχει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας ως Γενικός Γραμματέας ΔΣ.

pindis

Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Ερευνών

Η εταιρεία μας ως επίσημος χορηγός υποστηρίζει τους σκοπούς του Ινστιτούτου σε κάθε επιστημονική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση.

alzheimer

Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών

Η εταιρεία μας ως επίσημος χορηγός υποστηρίζει τους σκοπούς της ALZHEIMER HELLAS σε κάθε επιστημονική, κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. 

ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η αναζήτηση της καλής ποιότητας ζωής είναι κάτι πανάρχαιο για τον άνθρωπο. Η εταιρεία μας μέσα από καινοτόμες δράσεις δίνει σε περισσότερους ανθρώπους την δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας φυσικά προϊόντα, και ταυτόχρονα προσπαθεί να προσφέρει την αναγκαία γνώση, ώστε να υπάρχει η καλύτερη επιλογή στα προϊόντα διατροφής που συμβάλλουν στην βελτίωση των νοητικών λειτουργειών, στηρίζοντας ταυτόχρονα το έργο κάθε επίσημου συλλόγου Alzheimer στην Ελλάδα.

Η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί βασικό παράγοντα για το «ευ ζην» του ατόμου και για αυτό τον λόγο, η εταιρεία YANNI’S OLIVE GROVE, παραγωγός της ελαιούχας βάσης των προϊόντων μας, μέσα από καινοτόμες δράσεις έχει ως κύριο άξονα την προστασία του. Χρησιμοποιούνται μόνο υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον και μέσω ειδικών ολιστικών προγραμμάτων και καθοδήγησης της επιστημονικής κοινότητας, προσπαθούμε και επιτυγχάνουμε την παραγωγή ανώτατης ποιότητας προϊόντων.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών καθηγήτρια κ. Μ. Τσολάκη (Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος ):

«Η νόσος Alzheimer περιεγράφηκε αρχικά το 1906 από τον Γερμανό ψυχίατρο και νευροπαθολόγο A. Alzheimer, εκ του οποίου και η ονομασία της ασθένειας. Η νόσος αυτή καταστρέφει «το σύστημα πλοήγησης» του ανθρώπου στον χώρο και στον χρόνο. Ανήκει στην ομάδα των ανοιών και έχει το μεγαλύτερο πλήθος των ασθενών.»

Η ομάδα μας δεν ξεχνά και στέκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια, η οποία αφορά την στήριξη των ανθρώπων που έχουν αρχίσει να ξεχνούν.

Σύμφωνα µε πρόσφατα στατιστικά στοιχεία παγκοσμίως το 2020 υπήρχαν 50 εκατομμύρια ασθενείς που δυστυχώς αναμένεται το 2050 να ξεπεράσουν τα 150 εκατομμύρια.

Συνολικά, ο πληθυσμός των Ελλήνων με ήπια ή σοβαρά νοητικά προβλήματα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο και αν συνυπολογίσουμε ότι για κάθε ασθενή με άνοια επηρεάζεται σημαντικά η ζωή 2-3 περιθαλπόντων – μελών της οικογένειας, η πάθηση αφορά άμεσα τουλάχιστον σε 1 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες, όπως διατυπώνει η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών καθηγήτρια κ. Μ. Τσολάκη (Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Θεολόγος ).
Λαμβάνοντας υπόψη, ότι ο Ιπποκράτης από την Κω (460 – 377 π.Χ.), πατέρας της ιατρικής επιστήμης είπε ότι: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας, και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας» διαμορφώσαμε την βασική φιλοσοφία της εταιρείας μας με βάση την μεσογειακή διατροφή και με κύρια προσέγγιση στην ανθρώπινη υγεία.

Προχωρήσαμε με ιδιαίτερα καινοτόμες δράσεις μέσα από κλινικοεργαστηριακές δοκιμές, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα με μοναδικό σκοπό, να προσφέρουμε μία μη φαρμακευτική και οικονομική προσέγγιση στους ασθενείς με νόσο Alzheimer, διότι δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που ξεχνούν.

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή.
Μετάβαση στο περιεχόμενο