ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθηγ. Μάγδα Τσολάκη

Η υπεύθυνη της έρευνας MICOIL πρώην διευθύντρια της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών» και Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων καθηγήτρια κ. Μάγδα Τσολάκη, σχολίασε ότι:

 

«Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει άλλη μελέτη που να έχει εξετάσει με τόσο λεπτομερή τρόπο τις επιδράσεις του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου σε ηλικιωμένους με Ήπια Νοητική Διαταραχή ως μία πολλά υποσχόμενη λύση για τη νοητική εξασθένηση».

Καθηγ. Αναστασία Πανταζάκη

H υπεύθυνη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η καθηγήτρια κ. Α. Πανταζάκη σχολίασε ότι:

 

«αξιολογώντας συγκεντρωτικά τις μελέτες κατανάλωσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (MICOIL) από ασθενείς με MCI (Ήπια Νοητική Διαταραχή) καταλήγουμε στην πλειοτροπική και πολυλειτουργική ευεργετική δράση του μέσω στόχευσής του σε διαφορετικούς μηχανισμούς που προσεγγίσαμε της πολυ-παραγοντικής νόσου Alzheimer.»

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή.
Μετάβαση στο περιεχόμενο